Rabu, 8 April 2015

Resepi Ikan Cencaru Sumbat Sambal 

Dapatkan pelbagai koleksi resepi kek dan kuih-muih disini !!!
Jom LIKE page ni segera ➨ Koleksi Resepi Kek & Kuih-Muih

Bahan bahan:
2 ekor ikan cencaru
3 sudu besar cili kering kisar
3 ulas bawang putih
4 ulas bawang merah
Sedikit Belacan
Gula
Garam
Air Asam Jawa

Cara cara:
Ikan Cencaru dibelah belakang dan dibersihkan. Lumur ikan cencaru bersama garam.

Tumbuk bawang bawang dan belacan. Kemudian masukkan cili cili kering kisar. Akhir sekali masukkan garam, gula dan sedikit air asam jawa.

Masukkan bahan kisar ke bahagian belakang ikan yang dibelah tadi.

Panaskan minyak secukupnya. Goreng ikan sehingga garing.

Sedia dihidang. Selamat mencuba

Tiada ulasan:

Catat Ulasan