RESEPI AIS KRIM BUAH LAICI
1/2 tin sirap laici
5-6 biji buah laici
2 -3 cawan air
gula secukup rasa ( ikut kemanisan yang diingini)
Cara penyediaan
1. Pecah atau siatkan buah laici kepada cebisan yang kecil.
2. Satukan air, syrup laici dan air. Kacau hingga gula larut.
3. Masukkan cebisan buah laici kemudian bolehlah di tuang dalam acuan.
4. Bekukan dan siap untuk dimakan.
Facebook Page : Resepi Sheila Rusly
Facebook Page : Ketuk-Ketuk Ramadan
Kalau Nak Share SILA Komen“SAYA SHARE”Mohon Kerjasama
(Supaya fanpage lebih aktif di News Feed Anda)
Selamat mencuba Emotikon heart Emotikon smile
1/2 tin sirap laici
5-6 biji buah laici
2 -3 cawan air
gula secukup rasa ( ikut kemanisan yang diingini)
Cara penyediaan
1. Pecah atau siatkan buah laici kepada cebisan yang kecil.
2. Satukan air, syrup laici dan air. Kacau hingga gula larut.
3. Masukkan cebisan buah laici kemudian bolehlah di tuang dalam acuan.
4. Bekukan dan siap untuk dimakan.
Facebook Page : Resepi Sheila Rusly
Facebook Page : Ketuk-Ketuk Ramadan
Kalau Nak Share SILA Komen“SAYA SHARE”Mohon Kerjasama
(Supaya fanpage lebih aktif di News Feed Anda)
Selamat mencuba Emotikon heart Emotikon smile
Tiada ulasan:
Catat Ulasan